Tu știi cum să îți protejezi datele personale pe Internet?

ora de net

Știați că ... micii utilizatori și tinerii postează des pe rețele de socializare date personale sensibile? Studiul @Ora de Net anunță că acestea sunt poze în care se distinge clar fața copilului (81%), numele de familie (61%), numele școlii la care învață (59%) și vârsta corectă (47%). Mai mult, 16% dintre copii afirmă că au publicat pe profilul lor adresa de acasă și 10% chiar și numărul de telefon. De multe ori, motivul din spatele situațiilor neplăcute îl constituie lipsa de informare a utilizatorilor de Internet.

În vederea creșterii nivelului de informare privind datele personale în mediul online, Organizația Salvați Copiii a lansat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, concursul național Cetățenia digitală. Drepturi și responsabilități pe Internet privind datele personale.” – ediția 2018. Instituția noastră dorește să se alăture demersului și va organiza miercuri, 28.03.2018, la ora 12.00, în Amfiteatrul Liceului de Informatică „Tiberiu Popoviciu”din Calea Turzii, nr. 140-142, Cluj-Napocaactivitatea„Tu știi cum să îți protejezi datele personale pe Internet?”.

Vrei să fii alături de noi?

ora de net

Science on Stage

În perioada 20-22 Octombrie 2017, 11 echipe din Europa au concurat în finala #EuropeanSTEMLeague , care s-a desfășurat la Muzeul Fotbalului în Dortmund, Germania. Echipa liceului nostru a reușit să câștige locul I la acest concurs. Au fost prezentate proiecte în care s-au evidențiat fenomene și legi ale fizicii întâlnite în activități sportive. Evenimentul a fost organizat de Science on Stage Germania și finanțat de SAP.

Liceul nostru a fost reprezentat de echipa GeOMagnus, compusă din elevii Cobzariu Robert, Iuga Alexandru, Hognogi Andreea, Stanciu Alexandru și Oprea Darius.

Read more: Science on Stage

Concurs Cultură Generală

Elevii clasei a XI-a C, alături de doamna profesoară coordonatoare Rusa Floarea, pornind de la o simplă idee pusă în practică în „Săptămâna altfel”, au organizat pentru elevii de liceu ai școlii noastre un concurs de cultură generală denumit de ei „#include <cultură.generală>” și desfășurat pe trei etape.

Read more: Concurs Cultură Generală

Bridges Over Time

Bridges Over Time”  - proiect pentru elevii de toate vârstele, care își vor îmbunătați atât cunoștințele de limba engleză, cât și cele legate de istorie, beneficiind totodată de un mijloc atractiv, stimulativ, de promovare a creativitații, a talentului literar și artistic.

Read more: Bridges Over Time

Page 1 of 8