Arhitectura orașului - ”Vechi și nou”

În această perioadă, februarie - iunie 2017, liceul nostru derulează un proiect concurs de fotografie pentru elevi. Prin acest proiect venim în întâmpinarea acestora, spre a cunoaşte şi aprecia oraşul în care trăiesc, frumuseţea lui.

Ca oameni ai comunității clujene trebuie să iniţiem şi să susţinem grija permanentă faţă de valorile estetice existente, să cultivăm frumosul din jurul nostru.

Proiectul "Arhitectura urbana- Vechi și nou!" are drept scop conştientizarea şi educarea elevilor din punct de vedere estetic, cât și o responsabilizare a lor ca si cetățeni ai orașului în a păstra frumusețea lui.       Fotografia dezvoltă observația, creativitatea, simțul proporției lucrurilor și implicit cel al frumosului. Dorim ca prin acest proiect elevii să cunoască mai bine orașul în care trăiesc și să-și formeze propriile judecăți de valoare vis a vis de permanenta luptă între vechi și nou care se manifestă prin forma, culoarea clădirilor, a elementelor tipice care creează un anume spațiu, o anumită atmosferă, tipică orașului. Proiectul-concurs pune deci față în față preferințele diverse ale adolescenților în alegerea subiectului fotografiat cât și posibilitatea popularizării acestor instantanee printr-un calendar. Întâlnirea lor cu o personalitate în domeniu le va da ocazia să interacționeze cu un profesionist prin dialog și schimb de idei, ceea ce îi va ajuta să-și definească și să-și formeze propriile lor judecăți de valoare.

Descărcare regulament de aici